Foto: LETA
Nesaskaņu dēļ ar laikraksta "Telegraf" izdevēja "News Media Group" vadību laikraksta redaktora amatu atstājis Igaunijas žurnālists Nikolajs Meinerts, apstiprināja Meinerts.

Aiziešanai no "News Media Group" holdinga, kurā ietilpst arī "Telegraf", kā iemeslus Meinerts minēja domstarpības par to, kā tiek organizēts darbs avīzē un visā holdingā kopumā. "Īpašnieks centās to izveidot izrīkojošām metodēm, bet es centos izveidot komandu," sacīja Meinerts un uzsvēra nesaskaņas darba metodēs ar "News Media Group" valdes priekšsēdētāju Oļegu Rižakovu. "Manuprāt, Rižakova kungs pieturas pie tās darba formas, kas saistīta ar viņa iepriekšējo specialitāti, viņš tomēr ir padomju armijas virsnieks, un laikam no tā ir palikušas kādas viņa prasmes un uzskati, kā jāveido disciplīna," teica Meinerts, taču norādīja, ka, pēc viņa ieskatiem, darbam avīzes redakcijā ir jābūt vairāk radošam un vairāk jābalstās uz abpusēju sapratni un mēģinājumiem paskaidrot cilvēkiem, kas un kāpēc redakcijā notiek.

"Tāpat man likās, ka ir dažādas domstarpības par to, kā mediju holdings vēlas sevi pozicionēt Latvijā," atzina Igaunijas žurnālists un piebilda, ka tad, kad viņu aicināja darboties "News Media Group", vienošanās bija par avīzes orientēšanu Eiropas virzienā. "Tādējādi tajā tiktu atspoguļots daudzpusīgs un radošs viedoklis, bet pēc vadības darbībām man likās, ka tomēr orientācija notiek slāvu valstu virzienā, un praksē diezgan bieži radās domstarpības par to, kādai vajadzētu būt avīzes orientācijai," klāstīja Meinerts.

Vienlaikus Meinerts teica, ka oficiāli viņš nebija pieņemts kādā amatā kompānijā "News Media Group". "Nebija tāda līguma. Kad mani aicināja, tad plānoja līgumu noslēgt nevis tieši ar mani, bet ar uzņēmumu, kurā es strādāju – Igaunijas kompāniju "Uspeh Media"," sacīja Meinerts un informēja, ka šī Igaunijas kompānija nodarbojas ar vairākiem mediju projektiem un šis bija viens no tiem. "Diemžēl, par spīti tam pusgadam, ko esmu šeit [Rīgā] pavadījis, holdings tā arī nav spējis noslēgt līgumu ar mums," atzina Meinerts un piebilda, ka februārī tika noslēgts pagaidu līgums.

Tomēr viņš apliecināja, ka "News Media Group" samaksu par darbu veica likumā noteiktajā kārtībā un arī maksājis par to nodokļus. "Šajā ziņā viss bija kārtībā, lai gan maksājumi bija neregulāri, tomēr tie bija un par tiem tika maksāti arī nodokļi," sacīja Meinerts.

Turpmāk Igaunijas žurnālists atgriezīsies pilnas slodzes darbā kompānijā "Uspeh Media". "Atgriezīšos pie tiem projektiem, pie kā strādāju pirms devos uz Rīgu. Tagad tiem varēšu veltīt vairāk laika," norādīja Meinerts.

Jau vēstīts, ka Meinertu par galveno redaktoru kompānijā "News Media Group" iecēla šogad janvārī.

Meinerts ir komentāru autors Igaunijas krievu valodā raidošajās radiostacijās, Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas raidījumos un radiostacijas "Brīvība/Brīvā Eiropa" raidījumos.

"News Media Group" ietilpst laikraksts "Тelegraf", interneta portāli "telegraf.lv", "kriminal.lv", "lifenews.lv", kā arī bezmaksas iknedēļas izdevums "TOP TV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!