Foto: LETA

Ģenerālprokuratūrā nesaskata tīšas nelikumības vai kavēšanos Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas sprieduma izpildē, ar kuru amatā atjaunota Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe, portālam "Delfi" apliecināja prokuratūrā.

Prokuratūrā ir izvērtēts Strīķes iesniegums par iespējamo Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 2014.gada 10.aprīļa sprieduma, ar kuru atcelts KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmums par viņas atbrīvošanu no amata, tīšu neizpildīšanu vai izpildes kavēšanu.

Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas prokurors 30.maijā pieņēmis lēmumu par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu, jo notikušajā nav noziedzīga nodarījuma sastāva. Proti, prokuratūra nav saskatījusi KNAB vadības rīcībā tīšas nelikumības vai kavēšanos ar sprieduma izpildi.

Lēmumu var pārsūdzēt amatā augstākam prokuroram.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Strīķe vērsās prokuratūrā, jo KNAB kavējies ar ieturētās algas izmaksu.

Jau ziņots, ka Streļčenoks ierosinājis vēl vienu disciplinārlietu pret savu vietnieci Jutu Strīķi, kura tikai nesen ar tiesas spriedumu tika atjaunota amatā.

Pērn 20.decembrī Streļčenoks pēc Strīķes darbības un tās rezultātu atkārtotas novērtēšanas, kurā viņa atkārtoti saņēma novērtējumu D, un ņemot vērā to, ka Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem, nolēma viņu kā neatbilstošu amatam atbrīvot no darba.

Strīķe vērsās Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, kura 10.aprīlī atcēla Streļčenoka lēmumu. Spriedums paredzēja, ka Strīķe jau nākamajā dienā var atgriezties darbā. Tāpat tiesa arī lēma, ka KNAB Strīķei jāmaksā 5066 eiro - vidēja izpeļņa par darba piespiedu kavējumu. Spriedums ir pārsūdzēts apelācijas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!