Foto: LETA
Uzņēmēja Ināra Vilkaste –Vaškeviča un skandalozais ierēdnis Vladimirs Vaškevičs, kuri nesen otru reizi devās laulības ostā, reģistrējuši visas mantas šķirtību, liecina paziņojums "Latvijas Vēstnesī".

Šāds ieraksts laulāto mantisko attiecību maiņā izdarīts šā gada 10.augustā.

Jau ziņots, ka trešdien, 10.augustā, prokuratūra nolēma saukt pie kriminālatbildības par kukuļdošanu Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku Vladimiru Vaškeviču.

Apsūdzība uzrādīta par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai to izdarījusi valsts amatpersona, vai arī ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to Krimināllikumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots - laika posmā no pērnā gada decembra līdz šā gada janvārim Vaškevičs, būdams valsts amatpersona, atkārtoti nodevis kukuļus - 2010.gada 26.decembrī naudu 23 700 eiro un 2400 latu apmērā un šā gada 26.janvārī naudu 1580 eiro un 1500 latu apmērā. Savukārt šogad 30.janvārī viņš nodevis naudu 27 600 eiro un 1700 latu apmērā. Kopumā kukuļi nodoti 52 880 eiro un 5600 latu apmērā.

Saskaņā ar lietas materiāliem, kukuli Vaškevičs VID amatpersonai devis, lai tā kukuļdevēja un viņa pārstāvētās personas interesēs ietekmētu VID lietvedībā esošās pārbaudes lietas izskatīšanas procesu, tās rezultātā nodrošinātu tām labvēlīgu lēmumu pieņemšanu un nekonstatētu pārkāpumus konkrēta uzņēmuma darbībā, kā arī VID struktūrvienības neveiktu pārbaudes attiecībā uz konkrētām personām un uzņēmumiem, kuru intereses pārstāv kukuļdevējs. Izmeklēšanas materiāli liecina, ka VID amatpersonai šie kukuļi doti arī par citām darbībām, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, muitas administrēšanas jomā un nodokļu nomaksas kontrolē, informē prokuratūra.

Portāls "Ir" vēstīja, ka bijušais Muitas kriminālpārvaldes šefs Vaškevičs jūlijā atkal apprecēja savu šķirto sievu Vilkasti. Mediji gan iepriekš rakstījuši, ka pāra šķiršanās ir "biznesa darījums", lai tādā veidā pasargātu abu bagātību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!