Foto: LETA

"Nevaru iepriecināt - neviens mani nespieda," atbildot uz jautājumu par iespējamiem iemesliem atklāt savu seksuālo orientāciju, intervijā Latvijas Radio sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), vēsta portāls "lsm.lv".

"Esmu dzirdējis par dažādiem kompromatiem un briesmu teorijām, bet varu nomierināt, ka apakšā nekā tāda nav," Rinkēviča sacīto atspoguļo "lsm.lv".

Rinkēvičs norādījis, ka viņš nekad neesot atklāti noliedzis savu orientāciju, tomēr nav to arī īpaši reklamējis. Lēmumu paziņot par savu homoseksualitāti Rinkēvičs pieņēmis, reaģējot uz diskusijām, kas notiek Latvijas sabiedrībā un politikā, kā arī neatrisināto jautājumu par partnerattiecību tiesisko regulējumu.

Rinkēvičs ir pārliecināts, ka turpmāk darbosies tāpat, kā līdz šim. Viņš paredz, ka sabiedrības reakcija būs ļoti pretrunīga, tomēr viņš jau tagad pateicas par viņam pausto atbalstu. Viņš neizslēdza iespēju, ka pēc viņa atklātības tā varētu rīkoties arī citi.

"Nedomāju, ka kaut kam vajadzētu fundamentāli mainīties cilvēku attieksmē pret mani vai man pret cilvēkiem," Latvijas Radio norādīja Rinkēvičs.

Ministrs ir pārliecināts, ka "laiks mums būt atklātākiem, godīgākiem, bet, ticiet man, šādi lēmumi nenāk viegli un briest labu laiku".

"Tā sanāca, ka izšķiršanās to pateikt bija vakar, es ilgi domāju par pozitīvajām un negatīvajām šī soļa sekām, tad nolēmu, ka labāk runāt un teikt visu godīgi, un lielā mērā rosināt diskusiju par šiem jautājumiem, kas ir sarežģīti, arī par partnerattiecību jautājumu," sacīja ministrs.

Rinkēvičs atgādināja, ka Igaunijā partnerattiecību jautājums jau ir atrisināts, un tas attiecas ne tikai uz viendzimuma pāriem, bet arī uz laulībā nereģistrētiem sievietes un vīrieša pāriem.

Rinkēvičs uzsvēra, ka nerunā par viendzimuma laulībām, bet gan par partnerattiecību regulējumu. Viņš šo jautājumu jau apspriedis ar bijušo labklājības ministri deputāti Ilzi Viņķeli (V) un pieļauj, ka kopā viņi varētu strādāt, lai pārliecinātu kolēģus par šāda partnerattiecību regulējuma nepieciešamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!