Prokuratūra nevar atrast divas personas, kuras Saeimas izmeklēšanas komisijai stāstījušas par amatpersonu saistību ar pedofilijas lietu, taču iepriekš, liecinot prokuratūrā, neko par to nav teikušas.
Prokuratūrai šīs personas atkārtoti jānopratina krimināllietā, kas ierosināta par Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona izteikumiem, paziņojot par valsts amatpersonu saistību ar pedofiliju.

Ģenerālprokuratūras Īpaši svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers paskaidroja, ka viens no šiem cilvēkiem pašlaik izbraucis uz kādu no kaimiņvalstīm, tiesa, viņam bijušas tiesības to darīt. Savukārt par otru esot informācija, ka viņš atrodas Latvijā, bet atrašanās vieta prokuratūrai nav zināma.

Starp personām, kuras pašlaik tiek aicinātas uz nopratināšanu, ir arī bijušie "Logos centra" modeļi, un cilvēki ar šādu dzīvesveidu bieži vien ne savās faktiskajās dzīvesvietās, ne arī pēc pieraksta pasē nav atrodami, paskaidroja prokurors.

Viņš arī apstiprināja, ka pašlaik Ādamsona krimināllietā visas iesaistītās personas ir liecinieku statusā, neviens nav aizdomās turētais vai cietušais. Pašlaik prokuratūra turpina strādāt ar materiāliem, ko saņēmusi no Saeimas izmeklēšanas komisijas, tādēļ vairāki liecinieki tiekot izsaukti atkārtoti, lai sniegtu papildu paskaidrojumus. Tomēr tie nav Saeimas deputāti, bet gan tie cilvēki, kuri stāstījuši par lietu komisijai.

Tā kā komisijas savāktās ziņas prokuratūrai nevar kalpot par pierādījumu lietā, cilvēki, kuri snieguši informāciju, jāaicina, lai viņu teikto apstiprinātu kriminālprocesā paredzētajā kārtībā. Daļa no viņiem pratināti iepriekš arī "Logos centra" lietas ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!