Foto: Publicitātes foto
Nespējot uzrādīt izziņu par negatīvu Covid-19 testu, kas veikts ne vēlāk kā 72 stundas pirms iekāpšanas lidmašīnā, pagājušajā nedēļā lidojumi uz Rīgu atteikti kopumā 24 personām, aģentūrai LETA pavēstīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) ārkārtas situāciju un komunikācijas vadītājs Aivis Vincevs.

Viņš arī norādīja, ka lidostā "Rīga", atkārtoti pārbaudot Covid-19 testu esamību, pagājušajā nedēļā, proti, no 18. līdz 24. janvārim, būtiski pārkāpumi nav konstatēti.

Tāpat Vincevs atzīmēja, ka par jaunajiem noteikumiem, kas no pirmdienas paredz tikai viena veida testu - polimeriāzes ķēdes reakcijas – izziņu uzrādīšanu iebraucējiem, CAA iepriekš izdevusi atbilstošu paziņojumu gaisa telpas lietotājiem, kā arī lidosta ir informējusi pārvadātājus par nepieciešamību pirms iekāpšanas pārbaudīt vai pasažieriem ir negatīvs konkrētā testa veids.

"Ņemot vērā līdzšinējo papildus prasību ieviešanu un to, ka bija pārejas laiks, par ko pasažieri laikus tika informēti, nav sagaidāms, ka jaunās prasības ieviešana būs apgrūtinoša. Vienlaikus aicinām pasažierus, kuri ceļo gan uz Latviju, gan uz citām valstīm, laikus pārliecināties par papildus prasībām, kas tiek ieviestas saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanu," pauda CAA pārstāvis.

Jau ziņots, ka no 15. janvāra, lai ieceļotu Latvijā, nepieciešams apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu, kas veikts ne vēlāk kā pirms 72 stundām ieceļošanas brīdī.

Savukārt no pirmdienas Latvijā var ieceļot, uzrādot tikai viena veida – polimeriāzes ķēdes reakcijas – negatīvu Covid-19 testu. Personām, kuras nesen - laika periodā līdz trim mēnešiem – ir izslimojušas Covid-19, jāuzrāda ārsta izziņa, ka persona nav infekcioza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!