Degvielas kompānija SIA "Neste Latvija" Rīgas brīvostas pārvaldniekam Leonīdam Loginovam lūdz pārtraukt "Neste Latvija" apmelošanu un atsaukt nepatieso informāciju par uzņēmumu, ko ostas pārvaldnieks paudis vairākos masu medijos, informēja termināla vadītāja Arta Jamsena.
Vēstulē, kas nosūtīta Loginovam, "Neste Latvija" lūdz atsaukt Rīgas brīvostas apgalvojumu, ka "Neste Latvija" nodarbojas ar kaitniecību Rīgas brīvostai, paralizē ostas darbību, šantažē Latvijas valsti, izdara rupju spiedienu pret šķīrējtiesu un informāciju par to, ka "Neste Latvija" nepilda savas līgumsaistības, nenodrošina solītos naftas produktu pārkraušanas apjomus, kā arī ka "Neste Latvija" termināls nestrādā un nemaksā nomas maksu par piestātnes izmantošanu par izvešanai pārkrautajiem naftas produktiem.

"Uzskatot, ka brīvostas izplatītā informācija par "Neste Latvija" darbību Rīgas brīvostā ir melīga un aizskar "Neste Latvija" godu un cieņu, uzņēmums apsvērs iespēju savu interešu aizstāvībai ierosināt tiesā prasību par nepatieso ziņu atsaukšanu, mantiskās kompensācijas un zaudējumu piedziņu," teikts vēstulē. Degvielas kompānija gaidīs līdz otrdienai un, ja minētā informācija netiks atsaukta, iespējams, par goda un cieņas aizskaršanu vērsīsies tiesā.

"Neste Latvija" norāda, ka uzņēmums nevis traucē, bet tieši sekmē ostas attīstību un ir viens no lielākajiem nomas maksas maksātājiem ostā.

Par prasību "Neste Latvija" informējusi arī Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju Gundaru Bojāru.

Jau vēstīts, ka Rīgas brīvosta vērsusies Rīgas starptautiskajā šķīrējtiesā ar 1,049 miljonus latu lielu prasību pret "Neste Latviju" par zaudējumu piedziņu un zemes nomas līguma par naftas terminālu brīvostā atcelšanu.

Savukārt "Neste Latvija" pārstāvji ir paziņojuši, ka varētu vērsties starptautiskā arbitrāžas tiesā, ja Rīgas starptautiskā šķīrējtiesa skatīs Rīgas brīvostas pārvaldes prasību pret "Neste Latvija" par nomas līguma laušanu un zaudējumu piedziņu. Iespējamā prasības summa pret Latvijas valsti varētu sasniegt 22 miljonus dolāru, kas, pēc "Neste Latvija" aprēķiniem, ir Rīgas brīvostā ieguldīto investīciju apjoms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!