Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijā, Pleskavā, netālu no Latvijas robežas notiek Kolektīvās drošības līguma organizācijas valstu kopīgās mācības, kuru mērķis esot lokalizēt bruņotu konfliktu.

Kā norādīja Aizsardzības ministrijā (AM), no pieejamās informācijas redzams, ka konkrētās mācības ir Kolektīvās drošības līguma organizācijas valstu kopīgās mācības, tomēr ministrijas rīcībā nav šo mācību detalizēta apraksta. AM piebilda, ka tas, ka šādas vai līdzīgas mācības notiek pierobežā, nav nekāds jaunums - tādas notiek regulāri, un valstīm ir tiesības tās rīkot.

Ministrijā saistībā ar mācību raksturu un mērķiem atgādina jau iepriekš AM un NATO augstāko amatpersonu pausto, ka savstarpējā atklātība un informācijas apmaiņa starp NATO un Krieviju par plānotajām mācībām un to scenārijiem ir ļoti būtiska un NATO vienmēr ir aicinājis Krievijas pusi to ievērot, lai izvairītos no pārpratumiem.

Atsaucoties uz kanālu "Rossija 24", laikraksts "Vesti" raksta, ka Pleskavā sākušās Kolektīvās drošības līguma organizācijas valstu mācības, kurās piedalās vairāk nekā 2000 karavīru no sešām valstīm, tostarp Krievijas un Baltkrievijas.

Tiek norādīts, ka karavīru rīcībā ir bruņutehnika, kā arī gaisa spēki. Mācību leģenda esot "lokalizēt bruņotu konfliktu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!