Foto: LETA
Nedēļas nogalē ugunsgrēkos bojā gājuši trīs cilvēki, bet seši cilvēki cietuši, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Svētdien ap pulksten 23:53 VUGD saņēma informāciju, ka Vārkavas novada Rožkalnu pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu pilnā platībā un iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 40 gadus veca sieviete.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja ne tikai aukstais laiks, bet arī tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās divu kilometru attālumā un dzēšanas darbi bija jāorganizē ar ūdens pievešanu, norāda VUGD. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir bojājums dūmvadā.

Savukārt Dagdas novada Bērziņu pagastā svētdien deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, vienstāvu dzīvojamā māja jau dega ar atklātu liesmu pilnā platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 42 gadus vecs vīrietis. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir apkures iekārtas ekspluatācijas noteikumu pārkāpums.

Sestdien no rīta VUGD saņēma informāciju, ka Alūksnes novada Jaunalūksnes pagastā deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka dzīvojamajā mājā deg grīdas segums, siena, durvis un gultas matracis. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 65 gadus vecs vīrietis.

Svētdien ap pulksten 21:57 VUGD devās uz Smiltenes novada Bilskas pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, no vienstāvu dzīvojamās mājas jau bija evakuējušies četri pieaugušie un divi bērni. Ugunsgrēkā cieta 36 gadus veca sieviete un četrus gadus vecs bērns, kuri nogādāti slimnīcā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir bez uzraudzības atstāta svece.

Naktī no sestdienas uz svētdienu VUGD saņēma informāciju, ka Līgatnes novada Augšlīgatnē no dzīvokļa nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamajā mājā deg virtuve. Ugunsgrēkā cieta 34 gadus veca sieviete, 32 gadus vecs vīrietis un pusotru gadu vecs bērns, kuri saindējās ar dūmiem un tika hospitalizēti. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir īssavienojums elektroierīcē.

Sestdien ugunsdzēsēji dzēsa ugunsgrēku Rīgā, Matīsa ielas dzīvojamajā mājā, kur pirmā stāva gaitenī un virtuvē dega sadzīves mantas un mēbeles. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir bez uzraudzības atstāta degoša svecīte. Ugunsgrēkā cieta apmēram 40 gadus veca sieviete, kura bija mēģinājusi ugunsgrēku nodzēst pati saviem spēkiem.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 93 izsaukumus. Kopumā dzēsti 67 ugunsgrēki, veikti 17 glābšanas darbi, bija arī deviņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši seši un gājuši bojā trīs cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!