Pēc rezonanses pērn par iespējamo centralizētā matemātikas eksāmena uzdevumu noplūdi pirms pārbaudījuma izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža solīja, ka tiks izveidota matemātikas eksāmenu variantu datu bāze. Šobrīd gan secināts, ka tādu praksi neīsteno citas valstis un šādai datu bāzes izveidei būtu vajadzīgi vairāki gadi, sestdien ziņo "Neatkarīgā".
Pērn ministre Rivža sacīja, ka "eksāmenu variantu datu bāze ietvertu ļoti daudzus uzdevumus, tie skolēniem būtu pieejami, un viņi tos varētu risināt jau pirms eksāmena. Daļa no tiem būtu arī pašā pārbaudījumā. Bet datu bāze iekļautu ļoti lielu variantu klāstu, līdz ar to tos visus nevarētu iemācīties no galvas."

Šobrīd šādu bāzi nav vairs plānots veidot, informē ministres padomniece Agnese Korbe. Tomēr, lai novērstu pagājušā gada bēdīgo pieredzi, esot sakārtota likumdošana.

Izglītības satura un eksaminācijas centra (ISEC) arī strādā pie jauna pārbaudes darbu radīšanas principa, kas būtu domāts eksāmenu darbu veidotājiem, proti, pārbaudes darbs tiktu izstrādāts, uzdevumus atlasot no īpaši izveidota uzdevumu kopuma, norāda Korbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!