Izmeklēšanas iestādes neveiks pārbaudi par "Rēzeknes Gaļas kombināta" krimināllietā minētās "mazās burtnīciņas" publiskošanu.
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Komunikāciju nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga informēja, ka VID nav paredzējis veikt pārbaudi par iespējamo informācijas noplūdi no Finanšu policijas (FP) saistībā ar SIA "Rēzeknes Gaļas kombināts" (RGK) vadītāja Gunta Piterenoka telefonsarunās minētās "mazās burtnīciņas" publiskošanu.

Pārbaudi neveiks arī prokuratūra, jo "burtnīciņas" publiskošana nav nodarījusi kaitējumu izmeklēšanas interesēm, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretārs Andrejs Vasks. Prokuratūra nav piedalījusies "burtnīciņas" satura publiskošanā, piebilda Vasks.

Jau ziņots, ka 17.augustā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sāka vērtēt, vai FP pārbaudē RGK konfiscētie materiāli nesatur ziņas par politiskās partijas finansēšanas noteikumu pārkāpumiem.

Pārbaude sākta pēc ģenerālprokurora Jāņa Maizīša lūguma, kurš uzdevis pārbaudīt arī partijas "Jaunais laiks" telefona sarunās izskanējušo iespējamību, ka kāda amatpersona saņēmusi pretlikumīgu dāvanu no RGK.

FP 2005.gada 18.augustā veica pārbaudi RGK telpās Rēzeknē un konstatēja aplokšņu algu izmaksas par 14 876 latiem un 8939 latu nodokļu nesamaksāšanu. VID jau šā gada jūnija sākumā lūdza sākt kriminālvajāšanu lietā, taču prokuratūra to darīt atteicās. VID lēmumu apstrīdēja. Augusta sākumā Latgales tiesas apgabala prokuratūra lēmumu atcēla un nodeva lietu Rēzeknes pilsētas prokuratūrai.

Grīnberga sacīja, ka tiesībsargājošā iestāde, kuras rīcībā atrodas visi kriminālprocesa gaitā konfiscētie dokumenti un lietiskie pierādījumi, nav apliecinājusi, ka plašsaziņas līdzekļos publicētā "burtnīciņa" ir autentiska. Tādēļ VID nav tiesiska pamata sākt pārbaudi par informācijas noplūdi.

Turklāt visi kriminālprocesa materiāli, arī konfiscētie dokumenti, kopš 3.augusta vairs neatrodas FP.

Grīnberga piebilda, ka pirmo reizi lietas materiālus kriminālvajāšanai FP nosūtīja jau 5.jūnijā, pēc tam 5.jūlijā pārsūdzēja uzaugošā prokurora lēmumu virsprokuroram un 3.augustā virsprokurora lēmumu pārsūdzēja Latgales tiesas apgabala prokuratūrai. Pēc viņas teiktā, maz ticams, ka šajā laikā bijusi iespējama informācijas noplūde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!