Foto: stock.xchng
Valdībai būs jāskaidro Administratīvajai rajona tiesai, kāpēc pašlaik nav noteikta neviena institūcija, kas būtu atbildīga par ieslodzīto pabarošanu un nodrošināšanu ar dzeramo ūdeni laikā, kamēr viņus konvojē uz tiesu.

Administratīvajā rajona tiesā ar prasību piedzīt morālo kompensāciju 1800 latu apmērā vērsies kāds Andris Bukovskis, liecina izskatīšanai valdībā iesniegtie dokumenti. Ieslodzītais sūdzas, ka pagājušā gada 19.novembrī un 2.decembrī, kad viņu konvojēja uz Latgales priekšpilsētas tiesu, viņam netika nodrošināts dzeramais ūdens un "sausā pārtika".

Vispirms Bukovskis sūdzējies Ieslodzījuma vietu pārvaldē, taču tā atbildējusi, ka neviens likums nenosaka cietumu administrācijai pienākumu barot un dzirdināt ieslodzītos, kad viņi ir ārpus ieslodzījuma vietas.

Šo IeVP lēmumu ieslodzītais pārsūdzējis tiesā, kura ķērusies pie normatīvo aktu izpētes un secinājusi, ka konvojēšanas laikā ieslodzītie ir Valsts policijas jurisdikcijā, savukārt, gaidot lietas izskatīšanu, uzturas telpās, kuras ir Tiesu administrācijas ziņā.

Tādēļ tiesa pieprasījusi skaidrojumu no Tieslietu un Iekšlietu ministrijas, kuru pārziņā ir visas trīs iesaistītās institūcijas - IeVP, Valsts policija un Tiesu administrācija. Saņemtās atbildes bijušas visai pretrunīgas - izrādās, Iekšlietu ministrijai šķiet, ka ieslodzītos jābaro un jādzirdina vai nu cietumiem, vai Tiesu administrācijai, bet Tieslietu ministrija domā, ka tas jādara policijai.

Tāpēc tiesa nolēmusi pieaicināt Ministru kabinetu kā visas ministrijas pārvaldošo iestādi, lai valdības pārstāvis sniegtu skaidrojumu, kura tad īsti iestāde un uz kāda pamata ir atbildīga par ieslodzīto uztura nodrošināšanu konvojēšanas laikā.

Par to, ko atbildēt tiesai, valdība lems otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!