Nevienādā Krišjāņa Barona ielas ietvju seguma dizainu pirms rekonstrukcijas veidojusi ainavu arhitekte Helēna Gūtmane, pastāstīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamentā.

"Stilizētais bruģakmens izvēlēts visas ielas garumā, kurā izmantoti arī stilizēti kantaini granīta akmeņi. Tāpat bruģim ir "pumpiņas", kuras paredzētas, lai palīdzētu pārvietoties cilvēkiem ar redzes traucējumiem," skaidroja departamentā, papildus uzsverot, ka ainavu arhitektes izvēlētie risinājumi saskaņoti gan ar invalīdu apvienību "Apeirons", gan ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, kā arī citām iestādēm.

Tāpat Satiksmes departamentā skaidroja, ka stilizētais bruģis izmantots ne tikai ietvju segumiem, bet arī pieturvietās.

Sociālajos tīklos "Twitter" un "Facebook" vairāki to lietotāji pauduši neizpratni par jaunā ietves seguma dizainu, dažiem norādot, ka ietves segumam izmantoti dažādu materiālu pārpalikumi. Savukārt kāds cits uzsvēris, ka segums, kurš paredzēts, lai atvieglotu neredzīgo pārvietošanos, esot ieklāts nepilnīgi.

Jau ziņots, ka Rīgā vairākās ielās notiek remontdarbi, no kuriem lielākā daļa pabeidzama līdz ceturtdienai, 1.septembrim. Pabeigt bijis paredzēts arī ietves pie skolām. Savukārt pārējo ietvju remontu paredzēts noslēgt septembra pirmajā nedēļā

Ietves atsevišķos Brīvības ielas posmos tikšot pabeigtas līdz 5.septembrim un 8.septembrim. Savukārt Lāčplēša ielas posmā līdz Čaka ielai darbi varētu tikt pabeigti ātrāk - līdz 2.septembrim, tomēr posmā no Čaka ielas, kur notiek arī darbi ar komunikācijām, tie varētu ritēt vēl visu septembri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!