Foto: LETA

Dažkārt dzirdams aicinājums atkrieviskot Latviju, bet es aicinu latviskot Latviju, preses konferencē pēc iecelšanas Valsts prezidenta amatā uzsvēra Edgars Rinkēvičs, kurš līdz inaugurācijai 8. jūlijā turpinās pildīt ārlietu ministra pienākumus.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Saeima ar 52 balsīm ceturtdien, 31. maijā, Valsts prezidenta amatā apstiprināja Rinkēviču.

Preses konferencē pēc Saeimas sēdes Rinkēvičs atbildēja uz žurnālistu jautājumiem par dažādiem tematiem.

Politiskā neitralitāte

Uz jautājumu, kā Rinkēvičs Valsts prezidenta amatā nodrošinās politisko neitralitāti, viņš informēja, ka drīzumā grasās nodot partijas "Vienotība" biedra karti. Tāpat Rinkēvičs uzsvēra, ka viņa, valsts un visu partiju interesēs ir tas, ka viņš pret visiem attiecas maksimāli vienādi. "Strādājot valsts pārvaldē, man ir bijusi pieredze ievērot politisko neitralitāti," pauda Rinkēvičs.

Viņš arī informēja, ka turpinās pildīt ārlietu ministra pienākumus līdz stāšanās Valsts prezidenta amatā.

Sabiedrības saliedētība

Atbildot uz jautājumu par nepieciešamību saliedēt sabiedrību un mazināt tās šķelšanos, Rinkēvičs uzsvēra galvenais ir censties saliedēt tos, kas atbalsta Latviju, Satversmi, atbalsta Ukrainu un nosoda Krievijas agresiju. Tāpat viņš uzsvēra, ka svarīgi ir nepieļaut Krievijas propagandu.

Viņa ieskatā, ar šaubīgajiem Latvijas iedzīvotājiem ir jārunā, tāpēc Rinkēvičs prezidenta amatā plāno apmeklēt skolas, novadus, skaidrojot mūsu valsts politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!