Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) arodorganizācijas ceturtdien pēc sapulces un tikšanās ar veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS) nobalsojušas par neuzticības izteikšanu NMPD vadītājam Armandam Ploriņam, pastāstīja NMPD Rīgas reģiona arodorganizācijas priekšsēdētājs Aleksejs Baranovs.

Baranovs stāstīja, ka arodorganizācijas vērsīsies pie Belēviča ar lūgumu izvērtēt Ploriņa atbilstību amatam.

Par neuzticības izteikšanu vienbalsīgi nobalsoja Rīgas reģiona dienesta arodorganizācija, kā arī Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģiona arodorganizācijas. Latgales arodorganizācijas pārstāvji uz sapulci nebija ieradušies, bet Baranovs pieļāva iespēju, ka par neuzticības izteikšanu šī reģiona arodorganizācija varētu nobalsot iekšējā sapulcē.

Iemesls šādam lēmumam esot iespējama finanšu līdzekļu nelietderīga izmantošana, ko dienestā veiktajā revīzijā atklāja Valsts kontrole, nepietiekamais atalgojums darbiniekiem, kā arī vadības ilgstoša nespēja atrisināt darbinieku trūkuma jautājumu, informē Baranovs.

Arodbiedrības NMPD vadītājam pārmet ne tikai izšķērdīgo un darbiniekiem neērto automašīnu iepirkumu, par kuru iepriekš ziņojusi Valsts kontrole, bet arī citus, iespējams, nelietderīgus līdzekļu izšķiešanas gadījumus. Tajā pašā laikā Ploriņa vadītajā dienestā esot katastrofāls darbinieku trūkums un zems atalgojums.

Pats Ploriņš iepriekš norādīja, ka gadījumā, ja NMPD arodorganizācijas prasīs viņa atkāpšanos, viņš to nedarīs.

Ploriņam neesot saprotami iemesli, kāpēc tik pēkšņi arodorganizācijas ir sākušas šāda veida darbības. Viņš norādīja, ka ar arodorganizāciju pārstāvjiem nav ticies pusgadu un, lai konstruktīvi risinātu problēmas, organizāciju pārstāvjiem bija pie viņa jāvēršas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!