Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) operatīvās vadības centrā "Covid-19" ir manāmi pieaugusi noslodze, intervijā raidījumā "Rīta panorāma" teica NMPD vadītāja Liene Cipule.

Operatīvās vadības centrs katru dienu saņem zvanus un plāno, kur dosies NMPD brigādes. Cipule pastāstīja, ka cilvēki zvana ne tikai dzīvībai bīstamās situācijās, bet arī gadījumos, kad ir kādas bažas un vēlas konsultāciju.

Lai tiktu galā ar lielo noslodzi palielināts konsultantu skaits, papildu darbinieks darbojas arī saistībā ar analīžu pieņemšanu.

Cipule stāstīja, ka uz izsaukumiem, kas saistīti ar "Covid-19" visu dienu dodas viena brigādi, tomēr ir bijušas dienas, kad arī trīs brigādes dodas paņemt paraugus.

Pēc Cipules teiktā, brigādes ierodas publiskajos pasākumos, uz kuriem tiek aicinātas. "Taču pēdējā laikā cenšas nedoties uz tā saucamajiem maksas pakalpojumiem un resursus novirzīt uz to, lai būtu gatavi nākamajai slimības attīstības fāzei. Savu darbību pašlaik pārkārtojam uz to," stāstīja NMPD vadītāja.

Cipule arī brīdināja, ka cilvēkiem, iespējams, nāksies arvien vairāk redzēt mediķus aizsargtērpos, "jo jārēķinās ar riskiem, ko var nezināt", piemēram, vai cilvēks nesen bijis "Covid-19" skartajā Itālijā.

Jau vēstīts, ka Latvijā kopā līdz trešdienai veikts 291 izmeklējums, bet kopā Latvijā apstiprināti 10 saslimšanas gadījumi ar "Covid-19", informēja SPKC.

Taču Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss trešdien paziņoja, ka koronavīrusa uzliesmojums tagad ir sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!