No 1. aprīļa norēķinu kārtība Rīgas trolejbusos būs tāda pati kā tramvajos. Trolejbusam un tramvajam būs vienotas vienreizējās biļetes, kuras varēs iegādāties visās "Rīgas satiksmes" biļešu pārdošanas vietās – galapunktos un biļešu kasēs, kā arī autobusos un trolejbusos.
"Rīgas satiksme" informē, ka vienoto tramvaju un trolejbusu biļešu iepriekšpārdošana sāksies jau no 19.marta, bet no 27. marta šīs biļetes varēs iegādāties arī "Narvesen", "Preses apvienības" un "Plus Punkts" tirdzniecības vietās Rīgā.

Vienotā biļete braucienam tramvajos būs derīga jau no 19. marta. Jau iegādātās tramvaja biļetes pasažieri varēs turpināt lietot tramvajos arī pēc 1. aprīļa. Trolejbusos, savukārt, no 1. aprīļa būs derīgas tikai vienotās vienreizējās biļetes, kas tirdzniecībā būs pieejamas no 19. marta un uz kurām norādīts, ka tās derīgas gan tramvajos, gan trolejbusos.

Lai trolejbusu pasažieriem būtu iespēja iegādāties biļetes vēl pirms kompostrētāju ieviešanas, no 19. marta līdz 1. aprīlim trolejbusos būs nopērkamas arī jaunā parauga vienreizējās braukšanas biļetes ar nominālvērtību 40 santīmi. Bet no 1. aprīļa vienreizējās biļetes trolejbusos, tāpat kā tramvajos, būs nopērkamas pie vadītāja ar nominālvērtību 50 santīmi.

Līdz ar kompostrētāju uzstādīšanu tiks palielināta kontroles pārbaužu intensitāte trolejbusos. Lai to nodrošinātu, tiks palielināts kontrolieru štata vietu skaits – līdzšinējo 150 kontrolieru vietā, turpmāk pārbaudes veiks 250 "Rīgas satiksmes" Kontroles dienesta darbinieki.

Kompostrētāju sistēma tiek ieviesta, lai nekavētu sabiedriskā transporta kustību un nodrošinātu tā regularitāti, neapgrūtinot vadītājus ar konduktoru pienākuma veikšanu. Šobrīd uzņēmumā brīvas ir 36% konduktoru darba vietas. Katru mēnesi konduktoru skaits samazinās par aptuveni 20 cilvēkiem.

Kompostrētāju uzstādīšanai trolejbusos izlietoti 516 tūkstoši latu, kas atmaksāsies 6 mēnešu laikā. No 545 trolejbusu konduktoriem darbu uzņēmumā turpinās 340. Tādējādi darba attiecības pārtraukušo 205 konduktoru atalgojums ar vidējo algu 340 lati mēnesī 6 mēnešos veido 522 tūkstošus latu. Turpmākā gada laikā uz algu rēķina tiks ekonomēts vairāk kā viens miljons latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!