Foto: F64

Pastiprinātos drošības apstākļos no pirmdienas, 1. marta, drīkstēs organizēt bēru ceremonijas arī iekštelpās, otrdien lēma Ministru kabinets.

Ministru kabinets otrdien lēma, ka no pirmdienas, 1. marta, tiek atļauta bēru ceremonijas organizēšana arī iekštelpās, kur var piedalīties ierobežots cilvēku skaits un jānodrošina visu epidemioloģiskās drošības prasību ievērošana Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Līdz ar to bēru ceremonijās arī iekštelpās no 1. marta būs atļauts pulcēties ne vairāk kā 10 cilvēkiem vienlaikus (neskaitot personas, kas tieši saistītas ar bēru vai kristību norises nodrošināšanu), bet ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām.

Vienlaikus spēkā ir saimnieciskā pakalpojuma sniedzējiem noteiktais pienākums, ka pakalpojuma sniegšanas vietā, arī bēru ceremonijas vietā, vienam apmeklētājam jānodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetru no telpas platības; vietā, kur vienam apmeklētājam publiski pieejamā telpu platība ir mazāka par 15 kvadrātmetriem, vienlaikus var atrasties tikai viens apmeklētājs.

Tāpat arī bēru ceremonijās iekštelpās visiem apmeklētājiem jālieto mutes un deguna aizsegi.

Ziņots, ka Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē otrdien tika pārrunāta aktuālā epidemioloģiskā situācija un diskutēts par izmaiņām atsevišķos ierobežojumos ārkārtējās situācijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!