Tā kā no pirmdienas ir likvidēta Naturalizācijas pārvalde un tās filiāles reģionos, iedzīvotāji turpmāk iesniegumus naturalizācijai varēs iesniegt jebkurā no trīsdesmit Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļām visā Latvijā, taču pārbaudījumus, tāpat kā līdz šim, varēs kārtot tikai Rīgā, Liepājā un Daugavpilī, informē PMLP.

Pārvalde uzsver, ka tiem iedzīvotājiem, kas naturalizācijas procesu uzsākuši pēdējo mēnešu laikā, nav nekur jāvēršas papildus un dokumenti no jauna nav jāiesniedz, jo pēc Naturalizācijas pārvaldes likvidācijas PMLP pārņem arī visas uzsāktās personu lietas.

Savukārt tiem pilsonības pretendentiem, kuri iepriekš bija pierakstījušies uz naturalizācijas eksāmenu kārtošanu Naturalizācijas pārvaldes telpās Rīgā, Smilšu ielā, un Daugavpilī, Vienības ielā 18 eksāmeni Rīgā turpmāk notiks PMLP 4.nodaļā Daugavpils ielā 31, bet Daugavpilī – 18.novembra ielā 105. Kurzemes reģiona iedzīvotāji, tāpat kā līdz šim, likumā noteiktos zināšanu pārbaudījumus varēs kārtot Liepājā, Bāriņu ielā 15.

Tāpat arī tiks saglabāta līdzšinējā kārtība ar izbraukuma eksaminatoru komisijām, kas reizi mēnesī vai biežāk varēs doties pieņemt eksāmenus uz citām pilsētām, kurās būs izveidojušās pretendentu grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!