Foto: AFI
No 1. marta LTV7 analogā apraide tiks atslēgta un šis kanāls būs pieejams tikai ciparu formātā, portālu "Delfi" informēja LTV pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena. Savukārt LTV1 pāriešana uz digitālo formātu notiks pakāpeniski, sākot ar 1.aprīli.

Televīzijas pārstāve skaidro, ka skatītāji, kuri lieto istabas vai āra antenu, no 1. marta LTV7 vairs neredzēs, ja vien nebūs iegādājušies dekoderu.

Savukārt LTV1 pāriešana uz apraidi ciparu formātā notiks pakāpeniski, proti, no 1. aprīļa analogā apraide tiks atslēgta Rīgā un 70 kilometru rādiusā ap to, bet no 1. jūnija – visā Latvijā.

"LTV7 pāriešana tikai ciparu apraidē ir kā olimpiskās lāpas iedegšana, kas signalizē, ka procesam atpakaļceļa vairs nav," uzsver Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots. Viņš mudina iedzīvotājus nevilcināties ar dekodera iegādi, uzsverot, ka jaunajā formātā televīziju būs iespējams skatīties labākā kvalitātē.

Jau vēstīts, ka pāreju no analogās uz virszemes ciparu TV apraidi Latvijā realizē uzņēmums "Lattelecom" sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC), kurš ir šī projekta partneris infrastruktūras nodrošināšanā. Sākotnēji pāreju uz digitālo TV bija plānots realizēt līdz 2011.gada 1.decembrim, taču pērnā gada nogalē nolemts pāreju īstenot daudz īsākā laikā - jau šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!