Foto: LETA

No 20. decembra darbu sāks SIA "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) jaunā valde. Par valdes priekšsēdētāju ievēlēta bijusī VAS "Valsts nekustamie īpašumi" nekustamā īpašuma portfeļa vadības pārvaldes direktore Agra Languša, savukārt valdes locekļa amatu ieņems Māris Skudra, kurš līdz šim pildīja RCT pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Jau vēstīts, ka 4. jūnijā no amata atkāpās līdzšinējie valdes locekļi Artis Druvinieks un Kaspars Zauls. Pēc tam tirgu vadīja pagaidu valde.

Rīgas dome organizēja publisku konkursu uz RCT valdes locekļu amatiem. Pieteikumi tika saņemti no 35 kandidātiem. Konkursa komisija, kurā vairākums bija neatkarīgie eksperti, kandidātu vērtēšanu veica trīs kārtās, tai skaitā piesaistot personāla atlases konsultantu.

Atlases rezultātā locekļu amatos ievēlēti divi par labākajiem atzītie kandidāti.

Agra Languša ievēlēta valdes priekšsēdētājas amatā ar kompetenci nekustamā īpašuma attīstības, pārvaldīšanas, nomas un tirdzniecības organizēšanas jomā. Jaunā RCT valdes priekšsēdētāja Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvusi augstāko izglītību nekustamo īpašumu pārvaldībā un profesionālo pieredzi guvusi gandrīz desmit gadus strādājot VAS "Valsts nekustamie īpašumi" un nodrošinot valstij un sabiedrībai svarīgu nekustamo īpašumu attīstību, pārvaldīšanu, apsaimniekošanu, iznomāšanu un izīrēšanu.

Jaunā valdes priekšsēdētāja norāda, ka Centrāltirgum jākļūst atvērtākam, drošākam un sabiedrībai pieejamākam, un to iespējams panākt, uzlabojot tirgus korporatīvo pārvaldību un padarot tā darbības iekšējos procesus atklātus, sabiedrībai saprotamus un ilgtspējīgus.

Langušas mērķis, sākot darbu valdē, būs padarīt tirgu mūsdienīgāku, piesaistīt gados jaunus klientus, padarīt to interesantu ģimenēm ar bērniem un pilsētas viesiem, tajā pašā laikā saglabājot tirgus kultūrvēsturiskās vērtības.

Līdzšinējais SIA "Rīgas Centrāltirgus" pagaidu valdes priekšsēdētājs Māris Skudra ievēlēts valdes locekļa amatā ar kompetenci administratīvo jautājumu, finanšu vadības un juridiskā atbalsta jomā. Viņš Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs un vairāk nekā desmit gadus strādājis šajā kapitālsabiedrībā par Juridiskās daļas vadītāju.

Skudra sola turpināt jau iesāktos tirgus modernizācijas un attīstības darbus un viņa prioritātes būs pilnvērtīgas iekšējās kontroles sistēmas interešu konfliktu un pretkorupcijas pasākumu jomā ieviešana, kā arī tirgus ieņēmumu un izdevumu struktūras sabalansēšana, paaugstinot uzņēmuma rentabilitāti.

Tāpat plānots pieņemt lēmumu par Vidzemes tirgus turpmāko attīstību un jāturpina iesāktie uzlabojumi tirgus infrastruktūrā: autotransporta iebraukšanas un izbraukšanas sistēmas modernizācija, jaunu, modernu tirdzniecības nojumju uzstādīšana, rūpniecības preču tirgus atjaunošana, jaunu autostāvvietu izveide klientiem, pazemes atkritumu konteineru izbūve.

Iepriekšējās valdes laikā, vērtējot RCT darbības rezultātus, secināts, ka nav sasniegti iepriekš nospraustie saimnieciskās darbības mērķi, sasniegtie rezultāti ir vērtējami kā neapmierinoši. Tāpēc bijušās valdes iesniegumus par amatu atstāšanu kapitāldaļu turētājs vērtēja kā atbildības uzņemšanos par paveikto darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!