Foto: LETA
Sākot ar 30. augustu, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) studiju procesā varēs piedalīties Covid-19 vakcinētas personas, infekciju pārslimojuši cilvēki un ar atsevišķiem noteikumiem arī tie, kas nav ne vakcinējušies, ne pārslimojuši, liecina universitātes mājaslapā publicētā informācija.

"Diemžēl pēdējās nedēļās Latvijā novērots saslimstības ar Covid-19 pieaugums. Joprojām konstatējami saslimšanas gadījumi arī RSU studējošo un darbinieku vidū, kuri nav bijuši vakcinēti. Inficēšanās un infekcijas izplatīšanās risks joprojām ir augsts," paziņojumā raksta RSU.

19. maijā RSU rektors Aigars Pētersons izdeva rīkojumu, kas paredz, ka klātienes studiju procesā drīkstēs piedalīties personas, kas vakcinētas pret Covid-19, sākot ar 15.dienu pēc pilna vakcinācijas kursa vai sākot ar 22. dienu līdz 90. dienai pēc vakcīnas "AstraZeneca" pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc vakcīnas "AstraZeneca" otrās devas saņemšanas.

Studiju procesā drīkstēs piedalīties arī tie, kuri varēs dokumentāri pierādīt Covid-19 inficēšanos, sākot ar brīdi, kad ārsts ir pārtraucis personas izolāciju, līdz 180. dienai pēc parauga ņemšanas datuma, ar kuru laboratoriski tika apstiprināta Covid-19 infekcija.

Vēl mācību procesā klātienē varēs piedalīties tie, kas nav vakcinēti pret Covid-19, pie nosacījuma, ka regulāri 72 stundu laikā pirms katra darba vietas vai ārstniecības iestādes apmeklējuma un kontakta ar kolēģiem vai pacientiem ir saņemts negatīvs SARS-CoV-2 vīrusa RNS noteikšanas testa rezultāts. Šādā gadījumā testu apmaksā pati persona.

Savukārt tie, kas nav vakcinēti pret Covid-19 un kuriem ir dokumentāri apstiprināts anafilaktiskas reakcijas fakts pēc pirmās vakcīnas pret Covid-19 veikšanas, studiju procesā klātienē drīkstēs piedalīties pie nosacījuma, ka regulāri 72 stundu laikā pirms katra darba vietas vai ārstniecības iestādes apmeklējuma un kontakta ar kolēģiem vai pacientiem ir saņemts negatīvs SARS-CoV-2 vīrusa RNS noteikšanas testa rezultāts. Šādā gadījumā testu apmaksās universitāte.

Universitāte publiskā paziņojumā aicina studējošos, īpaši topošos veselības aprūpes speciālistus, saņemt valsts apmaksāto Covid-19 vakcinācijas kursu, jo, kā norāda RSU, vakcinācija ir vienīgais efektīvais veids, kā būtiski mazināt infekcijas izplatīšanās riskus un atkal nodrošināt klātienes studiju darbu un pētniecību RSU.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!