Auditā konstatēto pārkāpumu dēļ no amata atbrīvots Latvijas un Somijas kopuzņēmuma "Latvijas Elektroniskais pasts" (LEP) izpilddirektors Ainārs Kačalovs. Par to pavēstīja LEP izpilddirektora pienākumu izpildītājs Andris Liepiņš, paskaidrojot, ka šādu lēmumu, izvērtējot uzņēmumā veiktā ārkārtas finansu un juridiskā audita rezultātus, pieņēmusi LEP īpašnieku padome, uzsverot, ka Kačalovs ir zaudējis darba devēju uzticību.
Kačalovs uz audita veikšanas laiku jau bija atstādināts no amata pienākumu pildīšanas. Liepiņš sacīja, ka, veicot LEP auditu, konstatēta uzņēmuma līdzekļu izsaimniekošana, dažādu dokumentu viltošana un citi pārkāpumi. Tāpat konstatēts, ka Kačalovs pārsniedzis dienesta pilnvaras, patvaļīgi nosakot sev nesamērīgi lielu atalgojumu.

Liepiņš gan pagaidām atturējās precizēt zaudējumus, kas uzņēmumam radušies Kačalova nelikumīgo darbību dēļ, norādot, ka izmeklēšana vēl pilnībā nav pabeigta. Viņš arī norādīja, ka tuvākajā laikā tiks rīkots konkurss uz LEP izpilddirektora amatu.

Jau vēstīts, ka ārkārtas audits uzņēmumā šā gada sākuma tika uzsākts, jo Kačalovs atteicās uzņēmuma īpašniekiem uzrādīt dokumentus saistībā ar uzņēmuma finansiālo darbību. Savukārt pirms tam viņš iesaistījās konfliktā ar "Latvijas pasta" vadītāju Aivaru Droiski, pārmetot viņam nelikumīgu tarifu piemērošanu preses izdevumu izplatīšanā. Šo jautājumu pašlaik pārbauda Konkurences padome, bet iepriekš nekādus pārkāpumus nekonstatēja "Latvijas pasta" valsts pilnvarnieki.

"Latvijas elektroniskā pasta" dibinātājs ir "Latvijas pasts" un tam pieder 51% uzņēmuma akciju, bet pārējie 49% pieder Somijas pastam. LEP veic rēķinu un dažādu vēstuļu drukāšanu, gatavās korespondences ievietošanu aploksnēs, reklāmas ieliktņu pievienošanu vēstulēm, kā arī aplokšņu aizlīmēšanu un to atbilstošu noformēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!