Pēc izglītības ministra rīkojuma ceturtdien uz nenoteiktu laiku no amata atstādināts skandalozās Aleksandrovas speciālās internātskolas direktors Kazimirs Kutjuns, informē ministrijas preses sekretāre Ilze Āķe.
Rīkojumu izdevusi Izglītības valsts inspekcija (IVI), kas Krāslavas rajona Izglītības pārvaldes vadītājai Lidijai Ostrovskai uzdevusi izvērtēt Kutjuna darbību un pieņemt lēmumu par to, vai viņš varēs turpināt darbu skolā.

Rīkojumu par Kutjuna atstādināšanu no darba IVI pieņēma, pamatojoties uz starpministriju izveidotās izmeklēšanas komisijas ziņojumu un arī ierosināto krimināllietu, sacīja Āķe.

Tomēr komisijas ziņojums tika pabeigts jau 21.decembrī, bet krimināllieta nav ierosināta pret Kutjunu, bet gan par faktu.

Āķe skaidroja, ka ātrāk izdot šādu rīkojumu inspekcija nav varējusi, jo skolas direktoram bija slimības lapa. Slimības lapas termiņš ir beidzies, un tādēļ IVI ceturtdien izdevusi šādu rīkojumu.

Kutjuns šobrīd atrodas atvaļinājumā, kurš beigsies 7.februārī. Savukārt ministrijas preses sekretāre sacīja, ka Ostrovska ir tiesīga viņu atsaukt no atvaļinājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!