Foto: F64

AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) valde pirmdien, 25. novembrī, atstādinājusi no amata Iekšējās drošības dienesta vadītāju Maksimu Danovski, kā arī valdes padomnieku iekšējās drošības jautājumos Vitāliju Dubovu, portālu "Delfi" informēja RCT Mārketinga projektu vadītāja Ilze Lapko.

"Tuvākajā laikā plānojam nodot drošības jautājumus, proti, apsardzi ārpakalpojumu sniedzējiem. Šis ir optimālākais risinājums, ko varam realizēt, pateicoties kapitāldaļu turētāja atbalstam. Izvērtēsim jomas līderus, kas nodrošina piemērotākos, augstas kvalitātes apsardzes pakalpojums," paudis RCT valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

RCT valde arī vērtē iespējas līguma pārtraukšanai ar RCT Gogoļa laukuma nomnieku SIA "Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā".

Dubovs vienlaikus ir Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcijas (NDF) deputāts. Kā liecina deputāta iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija, Dubovs 2018. gadā par darbu RCT nopelnījis 34 856 eiro, savukārt darba alga Rīgas domē bijusi 12 322 eiro. Vienlaikus kā drošības dienesta vadītāja vietnieks AS "Lido" Dubovs nopelnījis 19 193 eiro.

Tāpat Dubovs pērn arī deklarējis parādsaistības 72 592 eiro apmērā.

Kā liecina 2017. gada martā raidījuma "Nekā personīga" ziņotais, Dubovs sākotnēji bijis RCT Iekšējā drošības dienesta vadītājs. Toreiz nesen izveidotā dienesta vadības groži nodoti Dubovam, kurš, kā vēstīja raidījums, bija uzņēmuma tā brīža valdes priekšsēdētāja Andra Morozova draugs. Dubovs raidījumam skaidroja, ka piedalījies konkursā, iesniedzot savu CV un anketu uzņēmumam, taču "Nekā personīga" norādīja, ka nekādu pierādījumu, ka bijis publisks konkurss uz amatu, nav.

Jau ziņots, ka pagājušo ceturtdien un piektdien Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde "Rīgas Centrāltirgus" administrācijas ēkā un tās teritorijā veikusi procesuālās darbības saistībā ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. RCT norāda, ka procesuālās darbības veiktas tostarp arī SIA "Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā" nomātajā teritorijā.

Tāpat jau vēstīts, ka saistībā ar pagājušajā nedēļā veiktajām kratīšanām Rīgas Centrāltirgū Valsts policija sākotnēji aizturējusi vairāk nekā desmit personas, bet apcietinājums kā drošības līdzeklis piemērots četriem cilvēkiem.

LTV iepriekš vēstīja, ka viens no aizturētajiem ir Rīgas Centrāltirgus Iekšējās drošības daļas vadītājs Maksims Danovskis. Taču pats Danovskis aģentūrai LETA bija norādījis, ka viņš nav ticis aizturēts, bet kriminālprocesā viņam piemērots liecinieka statuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!