Foto: LETA
Otrdien ārkārtas domes sēdē no amata atbrīvota Rucavas novada domes priekšsēdētāja Irēna Šusta ("Mūsmājas"), liecina domes sēdes audioieraksts.

Neuzticību Šustai savā iesniegumā izteikuši septiņi no deviņiem domes deputātiem - Romārs Timbra (LZS), Viktors Čamans ("Novada attīstībai"), Andis Rolis ("Vienoti novadam"), Līga Stendze ("Duvzare"), Jānis Veits ("Mūsmājas"), Liena Trumpika ("Duvzare") un Gundega Zeme ("Vienoti novadam").

Deputāti pamatoja, ka Šustas vadības stila dēļ darbu pašvaldībā pametuši kvalificēti darbinieki un pašlaik domē trūks vismaz pieci darbinieki.

Kad sēdes vadītājs, Šustas vietnieks Timbra aicināja balsos par vadītājas atcelšanu no amata, Šusta deputātiem jautāja: "Bez vārda mani atbrīvos?"

Kad viņai tika dots vārds, nu jau bijusī domes priekšsēdētāja deputātiem atgādināja par projektiem, kas veikti vai iesākti laikā, kad viņa bija domes vadītāja.

Nākamajām domes vadītājam viņa novēlēja atrast labākos darbiniekus un ar esošiem finanšu un cilvēkresursiem īstenot to, kas bija solīts vēlēšanu programmās.

Domes sēdes audioieraksts liecina, ka Timbra neļāva izteikties klātesošajiem novada iedzīvotājiem, argumentējos, ka "tas būs ilgi".

Ar septiņām balsīm par, vienu pret un vienam deputātam atturoties, Šusta gāzta no novada domes priekšsēdētājas amata.

Domes sēdes darba kārtībā bija iekļauts arī jautājums par jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu, tomēr lemšana atlikta. Timbra skaidroja, ka deputāti izteikuši vēlmi lemt par jauno priekšsēdētāju kopā ar jautājuma par priekšsēdētāja vietnieka izskatīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!