Foto: F64

Ceturtdien, 8. novembrī, pulksten 9 notiks AS "Daugavpils satiksme" ārkārtas akcionāru sapulce, kurā plānots lemt par valdes locekļa Sergeja Blagoveščenska atsaukšanu, informēja uzņēmumā.

Blagoveščenskis amatā iecelts 2017. gada novembra sākumā, kopā ar otru valdes locekli Romanu Savicki. Pirms tam viņš strādājis arī citas Daugavpils pašvaldības kapitālsabiedrības - SIA "Labiekārtošana-D" - vadībā, liecina "Firmas.lv" dati.

Otrdien notikušajā preses konferencē Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims ("Mūsu partija") plaši nekomentēja akcionāru sapulces sasaukšanu. Viņš atklāja, ka saistībā ar uzņēmumā notiekošo darbinieku skaita samazināšanu pirmdien ir ticies ar autobusu mazgātājām, kuras uztraucas par darba vietu saglabāšanu. Plašāk uzņēmumā notiekošo viņš būšot gatavs komentēt ceturtdien pēc akcionāru sapulces.

"Tur [uzņēmumā] ir arī citas problēmas. Pareizi saka - lai kaut ko sakārtotu, jāsāk ar sevi. Tāpēc arī ceturtdien sāksim ieviest kārtību, sākot ar sevi. Kā? Par to būšu gatavs stāstīt ceturtdien," klāstīja Eigims.

Savukārt "Daugavpils satiksmes" valdes loceklis Savickis preses konferencē stāstīja, ka, samazinot darba vietu skaitu, katrs darbinieks tiek izvērtēts atbilstoši viņa pieredzei, izglītībai un citiem faktoriem. Uzņēmuma plānos ir ietverta transportlīdzekļu vadītāju atalgojuma palielināšana, sākot ar 2019.gadu. Savickis skaidroja, ka atkarībā no pieejamā finansējuma algas varētu palielināt par 10, 15 vai 20%.

Pats Blagoveščenskis apgalvoja, ka ir kritis mēra nežēlastībā, jo asi kritizējis pilsētas galvai pietuvinātā Savicka darbu. Viņaprāt, otrais uzņēmuma valdes loceklis nav nodrošinājis uzņēmumā profesionālu komandu, arī uzņēmuma reorganizācija, samazinot štatu, esot sākta Blagoveščenskim "aiz muguras". Turklāt Savickis "presējot" darbiniekus, kas būtu pelnījuši uzslavas, pauda uzņēmuma valdes loceklis.

Lai arī Blagoveščenskis un Eigims pārstāv Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), un pats mērs pirms gada apstiprinājis viņu "Daugavpils satiksmes" valdes locekļa amatā, Blagoveščenskis uzskata, ka pilsētas mēram darbība politiskajā spēkā vairs nav saistoša, jo īpaši laikā, kad ZZS zaudē reitingus.

Arī pats Blagoveščenskis startējis 13.Saeimas vēlēšanās ZZS sarakstā, taču parlamentā nav ticis. Neveiksmīgs bijis arī viņa starts pēdējās pašvaldību vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!