Centrālā statistikas pārvalde (CSP) aprīlī Latvijā veiks lauksaimniecības skaitīšanu un lauksaimnieciskās ražošanas metožu apsekojumu, informē pārvalde.

Skaitīšana notiks visās Eiropas Savienības dalībvalstīs. To sāks aprīlī un tā turpināsies līdz septembra vidum.

Skaitīšanā paredzēts aptaujāt 90 tūkstošus lauku saimniecību, tai skaitā no 20 tūkstošiem saimniecību tiks iegūta informācija par saimniecībās pielietotajām lauksaimnieciskās ražošanas metodēm.

CSP intervētāji aprīlī sāks vākt informāciju Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs un sektoros speciāli norādītās telpās. Lauksaimnieki, kuri pretendēs uz ES platību maksājumiem, vienlaicīgi ar pieteikuma formu iesniegšanu LAD tiek aicināti sniegt informāciju skaitīšanas vajadzībām CSP intervētājiem, tādejādi ekonomējot gan savu laiku, gan arī valsts finanšu līdzekļus. Lai iepriekš varētu sagatavoties intervijai, vienlaicīgi ar platību maksājumu pieteikumu formām lauksaimnieki saņems lauksaimniecības skaitīšanas anketu paraugus un informatīvo vēstuli.

Lauksaimnieki, kuri, pildot pieteikuma formas, konsultēties ar LLKC novadu lauku attīstības speciālistiem, vienlaicīgi varēs viņiem iesniegt lauksaimniecības skaitīšanai nepieciešamo informāciju.

Lauku saimniecības, no kurām informācija netiks iegūta pavasarī, LLKC intervētāji apmeklēs un veiks intervijas jūlijā un augustā saimniecībās uz vietas, kā arī līdz septembra vidum CSP telefoninterviju dienesta intervētāji aptaujās lauku saimniecības pa tālruni.

Sākot ar jūliju, būs iespēja aizpildīt lauksaimniecības skaitīšanas anketu elektroniski CSP mājaslapā.

Atbilstoši Valsts statistikas likumam lauksaimniecības skaitīšanas laikā iegūtai informācijai tiks nodrošināta individuālo statistisko datu konfidencialitāte par katru personu un saimniecību.Iegūtie dati tiks izmantoti tikai statistiskiem nolūkiem kopsavilkumu veidošanai, datu grupēšanai un lauksaimniecībā notiekošo procesu analīzei Latvijā un reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!