Foto: LETA

No valsts augstākajām amatpersonām pirmais ienākumu deklarāciju par pagājušo gadu Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniedzis Saeimas deputāts Valērijs Agešins (SC), bet pārējās amatpersonas vēl nesteidzas ar VID informēšanu.

VID Sabiedrisko attiecību daļā informēja, ka Agešins deklarāciju iesniedzis pirmajā dienā, kad VID sāka pieņemt amatpersonu deklarācijas - 15.februārī.

Lai gan deklarācija VID ir iesniegta, pagaidām vēl amatpersonu deklarāciju datubāzē tā nav pieejama.

Jau ziņots, ka pirmajā deklarāciju iesniegšanas dienā aktīvākie izrādījās tiesībsargājošo un aizsardzības institūciju darbinieki. Paši pirmie deklarācijas steiguši iesniegt tūlīt pēc pusnakts.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad amatpersonas deklarācija VID jāiesniedz elektroniskā veidā, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu. Bet iesniegtās deklarācijas ir iespējams precizēt, rakstveidā vēršoties VID, pamatojot precizējumus.

To var izdarīt mēneša laikā pēc deklarācijas publiskojamās daļas publicēšanas VID mājaslapā. Savukārt valsts amatpersonas deklarācija, ko iesniedz, beidzot pildīt amata pienākumus, jāiesniedz VID divu mēnešu laikā no dienas, kad persona ir pārtraukusi pildīt pienākumus.

VID atgādina, ka amatpersonām var piemērot administratīvo atbildību par nepatiesu ziņu sniegšanu deklarācijā vai par deklarācijas neiesniegšanu.

Deklarācijas par aizvadīto gadu amatpersonas var iesniegt līdz 2.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!