Foto: LETA
Trešdien iesniedzot piecu domes deputātu parakstītu iesniegumu, Carnikavas domes sēdē no amata atcelta līdzšinējā priekšsēdētāja Daiga Jurēvica (ZZS).

Jurēvica amatu zaudējusi, lai arī Latvijas Zemnieku savienība (LZS) pašvaldību vēlēšanās bija ieguvusi absolūto balsu vairākumu - astoņas vietas no 15. "Reģionu aliansei" (RA) pašvaldībā ir četri pārstāvji, "Saskaņas centram" (SC) - divi, bet vēl viens - nacionālajai apvienībai.

Informācija Carnikavas novada domes mājaslapā liecina, ka jautājums par Jurēvicas atcelšanu no amata iesniegts trešdienas rītā, īsi pirms kārtājās domes sēdes. Iesniegumu parakstījuši pieci domes deputāti - Imants Krastiņš, Kristaps Bergmanis, Arta Deniņa, Eduards Burģelis un Kārlis Eidis, kuri visi ir opozīcijas pārstāvji un pārstāv "Reģionu aliansi" un SC.

Tomēr jau domes sēdē par Jurēvicas atbrīvošanu balsoja deviņi deputāti un pret viņu balsoja arī trīs no LZS saraksta ievēlēti deputāti - Roberts Raimo, Ilze Tjarve, Edgars Sliede, kā ar

Par priekšsēdētājas pienākumu pildīšanas beigšanu Jurēvica paziņojusi arī savā "Twitter" kontā.

Jurēvica ar tekstu "paldies maniem kolēģiem par kopējo darbu" paziņojusi, ka atkāpjas no amata un viņas vietā novada domi vadīšot Imants Krastiņš (Reģionu alianse).

Jau ziņots, ka 22. oktobrī nodibināta Pierīgas pašvaldību apvienība un par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Jurēvica.

Jaunās apvienības dibināšanā piedalījās 11 Pierīgas pašvaldības - Ādažu, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Ikšķiles, Inčukalna, Ķekavas, Olaines, Ropažu, Salaspils un Saulkrastu novadu domes.

Jurēvica Carnikavas novada domē strādā kopš 2001. gada, kad tika ievēlēta pašvaldībā par deputāti. 2009. gadā viņa kļuva par novada domes priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!