Foto: LETA

Piektdien Sabiedriskā transporta padomes sēdē tika pieņemts lēmums par Cēsu ekspresvilciena pagarināšanu līdz Valmierai, kā arī papildu vilcienu norīkošanu Liepājas virzienā, portālu "Delfi" informēja "Pasažiera vilciena" pārstāve Agnese Līcīte.

Sākot no šī gada decembra, tiks pagarināts vilciena ekspresreisa Rīga-Cēsis un Cēsis-Rīga maršruts līdz Valmierai, pa ceļam paredzot vilciena apstāšanos arī pieturvietā Lode. Vilciena atiešanas laiks no Cēsīm darbdienu rītos un pienākšanas laiks Cēsīs vakaros paliks līdzšinējais.

Tika apstiprināts arī priekšlikums papildināt vilcienu kustības sarakstu ar vairākiem vilcienu reisiem, tai skaitā maršrutā Liepāja-Rīga norīkot vilcienu sestdienās un maršrutā Rīga-Liepāja norīkot vilcienu svētdienās. Šāda iespēja tika rasta, ņemot vērā infrastruktūras lietošanas maksas samazināšanos, tādēļ virkne līdzšinējo vilcienu tehnisko reisu tiks iekļauta pasažieru pārvadājumu tīklā.

Jauni vilcienu reisi tiks norīkoti arī maršrutos Rīga-Krustpils, Rīga-Skulte, Rīga-Aizkraukle, Rīga-Lugaži u.c. Par konkrētiem vilcienu atiešanas laikiem pasažieri uzzinās, stājoties spēkā jaunajam vilcienu kustības sarakstam.

Vienlaikus, turpinot iesākto procesu vilcienu reisu ātruma palielināšanai, piektdien ir apstiprināti vairāki priekšlikumi par pieturām, kurās samazināt vilcienu apstāšanos, lai saīsinātu pasažieru ceļā pavadīto laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!