Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien, 9. okotbrī, devies dzēst liesmas kādā dzīvojamā mājā Ludzas novadā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Izsaukums uz Ludzas novadu saņemts pulksten 13.42. Aculiecinieki ziņojuši, ka no dzīvojamās mājas nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā atrodas vairāki cilvēki. Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji izglābuši četrus cilvēkus, kurus nodevuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Ugunsgrēkā dega istaba 16 kvadrātmetru platībā un koridora griesti 20 kvadrātmetru platībā. Pulksten 15.19 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 17.58 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā uz kādu dzīvojamo māju, kur dzīvojamā māja bija sadūmota. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka nepareizas krāsns ekspluatācijas rezultātā bija radies sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotā dzīvokļa evakuēja divus cilvēkus un kaķis – viens no cilvēkiem tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja sadūmotās telpas.

VUGD atkārtoti atgādina, ka savlaicīgi pamanīt ugunsgrēkā radušos sadūmojumu iespējams, ja mājoklī uzstādīts dūmu detektors. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju neatlikt rūpes par savu, tuvinieku un līdzcilvēku dzīvībām un jau šodien ievietot mājoklī dūmu detektoru, nevis gaidīt nākamā gada 1. janvāri, kad tā būs obligāta prasība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!