Centrālā finanšu un līgumu aģentūra izsludinājusi atklātu projektu konkursu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma saņemšanai kultūras un vēstures mantojuma izmantošanai un tūrisma attīstībai, informēja Finanšu ministrija.
Šīs fonda aktivitātes mērķis ir tūrisma veicināšana, sekmējot reģionu attīstību, un tas ir vērsts uz efektīvu kultūras un vēstures mantojuma izmantošanu tūrisma produktu attīstībai, tūrisma infrastruktūras uzlabošanu, jaunu tūrisma produktu veidošanu un sezonalitātes ietekmes uz tūristu plūsmu mazināšanu, kas veicinātu tūristu skaita palielināšanos un sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos.

Projektu pieteikumus šajā konkursā var iesniegt gan pašvaldības, gan valsts pārvaldes iestādes, gan tūrisma asociācijas un profesionālās tūrisma organizācijas, gan citas Latvijā reģistrētas biedrības, nodibinājumi un reliģiskās organizācijas, kuru īpašumā vai pārvaldījumā ir kultūras un vēstures pieminekļi ar nozīmīgu tūrisma potenciālu vai arī jau esošu nozīmīgu tūrisma plūsmu.

ERAF līdzfinansējuma pieļaujamā summa vienam projektam ir no 50 tūkstošiem latu līdz vienam miljonam latu. ERAF līdzfinansējuma ir pieejams līdz 75% no projekta attiecināmo izmaksu kopsummas. Kopējais pieejamais ERAF līdzfinansējums konkursa ietvaros laika posmā no 2004. līdz 2006.gadam ir 6,13 miljoni latu.

Projektu ietvaros tiek atbalstītas tūrisma infrastruktūras uzlabošana un attīstīšana, tūrisma zīmju izvietošana, tūrisma informācijas centru tīklu veidošana, infrastruktūra riteņbraucējiem un gājējiem.

Tāpat uz līdzfinansējumu var pretendēt projekti par kultūras un vēstures mantojuma saglabāšanu, atjaunošanu un infrastruktūras pielāgošanu, arī muzeju ekspozīciju atjaunošanas un kultūras vēsturisko vērtību restaurēšanas projekti. No ERAF līdzekļiem finansēs arī jaunu tūrisma produktu veidošanu.

Projektu pieteikumi jāiesniedz Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) līdz 22.augustam. Projekta pieteikuma forma ir publicēti Centrālās finanšu un līgumu aģentūras mājas lapā www.cfca.gov.lv. Konkursa dokumentus var saņemt arī CFLA centrālajā birojā un reģionālajos birojos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!