Foto: DELFI
Piektdien no Finanšu ministrijas ēkas jumta nokritis un bojā gājis strādnieks.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) portālam "Delfi" apstiprināja, ka tika saņemts izsaukums uz Finanšu ministriju. Diemžēl cietušā cilvēka traumas nebija savienojamas ar dzīvību un viņš gāja bojā negadījuma vietā, informēja NMPD.

Savukārt ministrijā informē, ka veicot Finanšu ministrijas (FM) ēkas jumta nomaiņas darbus, ko organizē ēkas apsaimniekotājs VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), ir noticis negadījums – viens no darbu veicējiem ir nokritis no jumta un gājis bojā. Apsaimniekotājs šim darbam ir piesaistījis personu apvienību "Delta Construction" un "STM Latvia".

Finanšu ministrs Jānis Reirs (V) visas Finanšu ministrijas vārdā sacījis: "Izsaku visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem. Darba drošība ir svarīgākais darbu veikšanas procesā. Tāpēc nekavējoties atbildīgajiem dienestiem ir jāizmeklē šis negadījums un ar vislielāko bardzību jāvēršas pret normu neievērošanu."

Ministrs uzdevis izvērtēt VNĪ atbildību notikušajā, tai skaitā veikto iepirkumu procedūru par ministrijas jumta remontdarbiem, lai pārliecinātos, vai iepirkumā tika iekļauta darba drošības prasību nodrošināšana. Tāpat sadarbībā ar Valsts Darba inspekciju (VDI) tikšot pārbaudīta un izvērtēta citu VNĪ veikto iepirkumu atbilstība darba drošības ievērošanai būvdarbu laikā, kā arī drošība citos VNĪ objektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!