Rīgas Ekonomikas augstskolas vadība, pamatojoties un četru šīs augstskolas studentu sūdzību, par it kā Kristiāna Brektes mākslas darbā redzamo nacisma simboliku, izņēmusi mākslas darbu no šajā augstskolā notiekošās U25\ Latvijas jauno mākslinieku izstādes, informēja izstādes koordinatore Inese Oša.
Piektdien 16.jūnijā Rīgas Ekonomikas augstskolas prorektore Diāna Pauna informēja U25\ koordinatori Inesi Ošu par tai adresētu augstskolas četru studentu vēstuli ar sūdzību par Kristiana Brektes darbu "Zilais lakatiņš". Studenti mākslas darbā saskatījuši nacisma simboliku reprezentējošo kāškrustu un ērgli. Studenti vēstulē pieprasīja mākslas darbu nekavējoties noņemt un komentēja, ka tas ir "ne tik vien drausmīgs un morāli nepieņemams, bet arī, pamatojoties uz Latvijas Republikas likumdošanu, šāda darba eksponēšana var tikt uzskatīta par kriminālu pārkāpumu."

Augstskolas prorektore lūdza sniegt māksliniekam paskaidrojumus par mākslas darbā attēlotajiem simboliem. Tā kā Kristians Brekte šobrīd neatrodas Latvijā un paskaidrojumus sniegt nevar, tad augstskolas vadība izlēma noņemt mākslas darbu no izstādes ekspozīcijas.

U25\ Jauno mākslinieku izstāde risinājās augstskolā notiekošās mākslas nedēļas "JeJoue" ietvaros no 12. līdz 16.jūnijam. Šāda mākslas nedēļa Rīgas Ekonomikas augstskolā tiek organizēta jau piekto gadu pēc kārtas un tās galvenais mērķis ir atraisīt ekonomiski domājošo studentu radošās spējas un talantus, iesaistot viņus dažādās mākslas aktivitātēs.

Izstādē Rīgas Ekonomikas augstskolā vēl bez Kristiana Brektes piedalījās Otto Zitmanis, Reinis Liepa, Andris Eglītis, Patricija Brekte, Māra Viška un Pals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!