Foto: LETA
Piektdien, 12. augustā, no grimstošas jahtas izglābti trīs cilvēki, portālu "Delfi" informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests.

Piektdien pulksten 22.00 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma zvanu no jahtas "GUY27", noskaidrojot, ka jahta grimst un uz tās atrodas trīs cilvēki.

MRCC Rīga norīkoja Jūtas spēku flotiles patruļkuģi, Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru, pasažieru prāmi "NAUTICA" un Zviedrijas bruņoto spēku glābšanas helikopteru doties uz notikuma vietu un veikt glābšanas darbus.

Pirmais pulksten 23.00 notikuma vietā ieradās prāmis "NAUTICA", kas devies no Klaipēdas uz Tallinu. MRCC Rīga deva tam rīkojumu nolaist kuģa glābšanas laivu un nocelt no grimstošās jahtas cilvēkus.

Visi trīs no jahtas izglābti un patruļkuģis P-06 "Cēsis" viņus nogādāja Ventspils ostā. Pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu pārbaudes visi pašu spēkiem devušies mājās.

MRCC Rīga informē, ka jahta pilnībā nogrimusi neilgi pēc glābšanas. Jahta devās no Stokholmas uz Enguri un nelaimes gadījuma brīdī atradās aptuveni 20 jūras jūdžu attālumā no Latvijas krastiem. Visas trīs uz jahtas esošās personas bija Latvijas pilsoņi.

Gaisa spēku aviācijas bāzes un Zviedrijas bruņoto spēku helikopteri jau bija ceļā uz notikuma vietu, taču pēc cilvēku izglābšanas tika dota atļauja doties uz bāzes vietām.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka pirms laika pavadīšanas ūdens tuvumā vai došanās jūrā, izmantojot laivu, jahtu vai citu peldlīdzekli, rūpīgi jāpārdomā, vai līdzi paņemti visi nepieciešamie glābšanas līdzekļi.

Nelaimes gadījumā jūrā nekavējoties jāzvana uz MRCC Rīga trauksmes tālruņa numuru 115.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!