Foto: AFI
Ņemot vērā to, ka Liepājas tiesas tiesnese Sandra Briķe, kura kandidē uz deputātes krēslu 10.Saeimas vēlēšanās no partijas "Kristīgi demokrātiskā savienība" (KDS) saraksta, nav atstājusi tiesneses amatu, viņa no deputātu kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā izsvītrota, portālu "Delfi" informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa.

Briķe no saraksta svītrota, jo kandidāte nebija izpildījusi Saeimas vēlēšanu likuma nosacījumu, saskaņā ar kuru tiesnesis drīkst kandidēt Saeimas vēlēšanās, taču pēc saraksta reģistrēšanas viņam jāatstāj ieņemamais amats un viena mēneša laikā jāiesniedz šo faktu apstiprinoši dokumenti CVK.

KDS deputātu kandidātu saraksts 10.Saeimas vēlēšanām CVK reģistrēts 4.augustā, un līdz trešdienai CVK nebija saņēmusi dokumentus, kas apstiprinātu, ka Briķe ir atstājusi ieņemamo amatu. Tajā pašā laikā CVK ir saņemts Briķes iesniegums, no kura izriet, ka kandidāte nepiekrīt Saeimas vēlēšanu likuma nosacījumam, kas liek viņai atstāt ieņemamo amatu.

Iepazīstoties ar deputātu kandidātes iesniegumu un uzklausot KDS sarakstu iesniedzējas Māras Viktorijas Zilgalves viedokli, CVK secināja, ka deputātu kandidāte neplāno atstāt tiesneses amatu, un atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam Briķe ir jāsvītro no kandidātu saraksta.

Šī ir jau otrā reize, kad CVK svītro Briķi no Saeimas deputātu kandidātu saraksta. Iepriekš Briķe no kandidātu saraksta tāda paša iemesla dēļ tika svītrota 7.Saeimas vēlēšanās 1998.gadā.

10.Saeimas vēlēšanas notiks 2.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!