Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas valstspiederīgais ir izrādījis vēlmi atgriezties Latvijā no koronavīrusa skartās Uhaņas pilsētas Ķīnā, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāve Guna Japiņa. Latvijas puse tagad plānojot šī cilvēka atgriešanu valstī ar Francijas dienestu starpniecību.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule portālam "Delfi" norādīja, ka tad, kad viņš atgriezīsies, pirmais solis būs divu nedēļu karantīna slimnīcā, lai pārliecinātos, ka cilvēks ir vesels.

Kopumā 67 Latvijas valstspiederīgie ir deklarējuši savu dzīvesvietu Ķīnā, atsaucoties uz iedzīvotāju reģistra datiem, teica Japiņa.

Savukārt konsulārajā reģistrā braucieniem uz Ķīnu ir reģistrējušies astoņi cilvēki, informēja ĀM pārstāve.

Jau vēstīts, ka Ķīnas varasiestādes jau apturējušas ķīniešu grupu ceļojumus iekšzemē un uz ārzemēm, lai apturētu koronavīrusa izplatību.

Ķīnā mirušo skaits nāvējošā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 106 cilvēkiem, ieskaitot pirmo nāves gadījumu Pekinā, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir pārsniedzis 4000, otrdien paziņoja varas iestādes.

Uhaņā kopš ceturtdienas noteikta karantīna un nolemts steidzami uzcelt vēl divas slimnīcas, katru ar aptuveni 1000 gultasvietām.

Ķīnas valdība ir noslēgusi no ārpasaules arī citas pilsētas Hubei provincē.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins sestdien atzina, ka sakarā ar jaunā koronavīrusa straujo izplatību valsts nonākusi smagā situācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!