Foto: EPA/LETA

Vakar noticis kiberuzbrukums Latvijas Ministru kabineta (MK) mājaslapai "mk.gov.lv", kas, pēc visām pazīmēm, veikts no resursiem Krievijā, secina informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija "cert.lv".

Kā vēsta "cert.lv" pārstāvji, otrdien ap pulksten 12, sākoties MK sēdei, sākās arī intensīvs, 14 stundu ilgs uzbrukums, kura mērķis bija iespējamo mājaslapas ievainojamību meklēšana un izmantošana.

MK mājaslapas aizsardzībai tiek izmantoti Latvijas Valsts radio un televīzijas centra un Valsts kancelejas aizsardzības risinājumi, kas sekmīgi atvairīja hakeru uzbrukumu, nodrošinot netraucētu mājaslapas darbību.

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija "cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!