Liepājas domes sēdē ceturtdien apstiprināti grozījumi Liepājas pašvaldības nolikumā, svītrojot no tā deputātus ierobežojošo normu par jautājumu uzdošanas ilgumu, informēja Liepājas domē.

No pašvaldības nolikuma 94. punkta nolemts svītrot teikumu, kurā teikts, ka "domes priekšsēdētājam ir tiesības pārtraukt jautājumu uzdošanu ziņotājam, ja jautājumu uzdošanas ilgums par vienu lēmuma projektu pārsniedz 10 minūtes".

Šāds lēmums pieņemts, ievērojot Vides aizsardzības un attīstības ministrijas (VARAM) sniegtās norādes par nepieciešamajiem grozījumiem pašvaldības nolikumā.

Jau ziņots, ka VARAM deputātu darbu ierobežojošas normas konstatējusi sešu pašvaldību nolikumos, un četras no tām - Ventspils, Liepājas un Daugavpils pilsēta, kā arī Durbes novads - norādījušas, ka veiks nepieciešamās izmaiņas, lai atceltu neatbilstošos nolikumu punktus.

Papildus šīm četrām pašvaldībām, pārkāpumi konstatēti arī Rēzeknes pilsētas un Jelgavas novada pašvaldībās, kurām ministrija nosūtījusi vēstuli ar pieprasījumu sagatavot grozījumus saistošajos noteikumos, nodrošinot domes darbības atbilstību demokrātiskās valsts pamatprincipu standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!