Foto: Pexels

Pirmdienas vakarā Krāslavas novadā saimniecības ēkā izcēlies ugunsgrēks. Glābjot no degošās ēkas mājlopus, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji izsaukumu uz Krāslavas novada Ķepovas pagastu saņēma pulksten 18.29. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg kūts 120 kvadrātmetru platībā un tai daļēji ir iebrucis jumts. Pulksten 22.03 ugunsgrēks likvidēts.

Pirmdien saņemts izsaukums arī uz Brīvības gatvi Rīgā, kur deg neapsaimniekota ēka. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva noliktavas ēkā deg sadzīves mantas un koka paletes. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts neilgi pirms pusnakts.

Tāpat glābēji steidzās uz Cēsu novada Dzērbeni, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pirmā stāva virtuve, blakus telpas un bēniņi. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks.

Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies pusčetros vakarā Jelgavas novada Zaļenieku pagastā, kur pērnā zāle dega septiņu hektāru platībā.

Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, dēļu kaudze, lapu kaudze, riepas, traktora piekabe, dārza māja, neapsaimniekota ēka, šķūnis, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD pirmdien saņēma 83 izsaukumus – 53 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 29 bija kūlas un četri meža ugunsgrēki, 26 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!