Foto: DELFI

Ministru kabinets otrdien, 15. februārī, vienojās no šā gada 1. marta mīkstināt patlaban spēkā esošos ierobežojumus tirdzniecības nozarē, proti, veikali vairs netiks dalīti epidemioloģiski drošos un nedrošos, tomēr spēkā būs prasība par 15 kvadrātmetru nodrošināšanu uz pakalpojuma saņēmēju.

Valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" paredz, ka tirdzniecības pakalpojumu sniegšanai no 1. marta netiks saglabāta prasība tos nodrošināt epidemioloģiski drošā vidē.

Tomēr, lai kompensētu Covid-19 izplatības risku, tiks noteikta prasība, ka tirdzniecības pakalpojuma sniegšanas vietā uz vienu pakalpojuma saņēmēju būs jānodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no publiski pieejamās platības. Tādējādi tiks ierobežots cilvēku skaits, kas vienlaicīgi uzturas tirdzniecības vietā.

Savukārt ar grozījumiem rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu tiks atcelts darbības laika ierobežojums no pulksten 23 līdz 6 tirdzniecības pakalpojuma sniedzējiem.

Valdība arī lēma no 1. marta atļaut atsākt darbu tām nozarēm, kuru darbība līdz šim ir ierobežota, piemēram, naktsklubu, azartspēļu un atrakciju darbību. Šie pasākumi varēs notikt epidemioloģiski drošajā vidē, tostrap pakalpojuma saņēmējam un pakalpojuma sniedzējam būs jābūt ar derīgu Covid-19 sertifikātu.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrijas piedāvātais Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu mazināšanas plāns paredz pakāpeniski atcelt vai mīkstināt Covid-19 ierobežojumus. Ministrija piedāvā īstenot trīs soļu plānu.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā, no 7. līdz 13. februārim, jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 12,1%, bet stacionēto pacientu skaits pieaudzis par 15,9%, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!