Foto: F64
No 5. marta Ventspils iedzīvotājiem siltumenerģijas gala tarifs būs par 5,8 % mazāks nekā pašlaik spēkā esošais tarifs, proti, 54,90 eiro par megavatstundu, ceturtdien pēc jaunā tarifa apstiprināšanas informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Apstiprinātajā gala tarifā ietilpst siltumenerģijas ražošanas tarifs – 43,08 eiro par megavatstundu, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs – 10,79 eiro par megavatstundu, kā arī siltumenerģijas tirdzniecības tarifs – 1,03 eiro par megavatstundu.

Lielāko izmaksu īpatsvaru no kopējām izmaksām, proti, 24,9 % veido kurināmā izmaksas, pamatlīdzekļu nolietojums – 24, 7% un darba samaksa ar sociālajām iemaksām – 16,2 %.

Lai uzklausītu Ventspils iedzīvotāju viedokli par iesniegto tarifu projektu, SPRK 2016. gada 28. oktobrī Ventspilī rīkoja uzklausīšanas sanāksmi. Tajā piedalījās gan pašvaldības SIA "Ventspils siltums" pārstāvji, gan Ventspils iedzīvotāji.

SPRK izvērtējis tarifu projektu un tarifus veidojošo izmaksu pamatojumu un secina, ka tarifu projekts ir pamatots un aprēķināts tādā apmērā, lai segtu pašvaldības SIA ,,Ventspils siltums" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!