Foto: LETA

Lielākajai daļai Latvijas valdības ministru pieder transportlīdzeklis un viņi ikdienā piedalās ceļu satiksmē, taču spēkā esoši soda punkti par satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir tikai zemkopības ministrei Laimdotai Straujumai, liecina aģentūras LETA veiktais pētījums.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas datu bāzē pieejamā informācija liecina, ka Straujuma pērn Līgo dienā par kādu pārkāpumu saņēmusi divus soda punktus, kas būs spēkā līdz nākamā gada jūlija vidum.

Ministre atzina, ka sodīta pēc tam, kad uz kāda lauku ceļa nav pamanījusi zīmi "Dodiet ceļu". Viņa gan atturējās precizēt, kurā Latvijas novadā soda punkti nopelnīti, tomēr atzina, ka soda naudu nomaksājusi tūlīt pēc protokola izrakstīšanas.

Nevienam citam no valdības locekļiem soda punktu patlaban nav, rāda datubāzes informācija.

Valsts amatpersonu deklarācijas liecina, ka vieglā automašīna pieder Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), aizsardzības ministram Artim Pabrikam (V), labklājības ministrei Ilzei Viņķelei (V), satiksmes ministram Aivim Ronim, tieslietu ministram Gaidim Bērziņam (VL-TB/LNNK), iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (ZRP), veselības ministrei Ingrīdai Circenei (V), Straujumai un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (ZRP).

Sprūdžam vēl pirms kļūšanas par ministru bija nesaskaņas ar apdrošinātājiem, kad viņš sacensību trasē pret kupenu nedaudz sabojāja savu sporta auto "Mitsubishi Lancer Evolution". Stājoties ministra amatā, Sprūdžs jau bija "pārsēdies" uz mierīgāku spēkratu - 2008.gada izlaiduma "Audi".

Kā noskaidroja aģentūra LETA, autovadītāja apliecība ir arī ekonomikas ministram Danielam Pavļutam, finanšu ministram Andrim Vilkam (V), izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim, kā arī kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei (VL- TB/LNNK), kuriem spēkrati pašiem nepieder.

Tikai ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (ZRP) nav autovadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!