Foto: LETA

No nākamā gada vilciena ekspresreisi no Rīgas uz Rēzekni paredzēti arī darba dienās, diskusijā "Labā prakse videi draudzīga sabiedriskā transporta ieviešanā" norādīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Viņš skaidroja, ka pašlaik šādus reisus nodrošina tikai brīvdienās.

Tāpat nākamajā gadā varētu nodrošināt papildu vilcienu reisus arī uz Daugavpili, savukārt no 2023. gada, kad tiks piegādāti jaunie AS "Pasažieru vilciens" elektrovilcieni dažādos maršrutos paredzēts nodrošināt intervāla grafiku, kas ļautu uzlabot sabiedriskā transporta pieejamību.

Tāpat Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs atzīmēja vienotās biļetes nozīmību sabiedriskā transporta attīstībā – viņš pauda, ka jau pašlaik vienkāršotā veidā var iegādāties vienotās biļetes, lai pārsēstos no vilciena autobusā un otrādi Tukuma, Aizkraukles, Krāslavas un Daugavpils stacijās, kā arī vienotā abonementa biļeti nodrošina AS "CATA" un SIA "VTU Valmiera".

Vienlaikus šajā gadā turpināsies darbs pie kopīgas vienotās biļetes izstrādes visā valstī, kuras izstrādi, uzturēšanu un izmaiņu pieprasījumu realizāciju par 557 600 eiro nodrošina SIA "Codex". Vienotā biļete tostarp paredz pasažieriem, kuri šo biļeti iegādāsies internetā, nodrošināt lētāku cenu, nekā biļeti pērkot autoostā vai pie autobusa vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!