Foto: LETA

No pirmdienas, 23. decembra, atjaunos trīs vilcienu apstāšanos Milzkalnē, informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāve Agnese Līcīte.

No 23. decembra pieturā " Milzkalne " darba dienās atkal pieturēs vilciens Nr.6510 Milzkalne (pulksten 7.30) – Rīga (pulksten 8.28), savukārt visās nedēļas dienās vilciens Nr.6517 Rīga (pulksten17.55) – Milzkalne (pulksten 18.52) un Nr.6521 Rīga (pulksten 20.31) – Milzkalne (pulksten 21.42).

Līdz ar to, turpmāk Milzkalnē katru dienu apstāsies 20 vilcieni -–10 virzienā uz Rīgu un 10 virzienā no Rīgas uz Tukumu.

Līcīte norādīja, ka tiks atjaunota trīs vilcienu apstāšanās Milzkalnē , jo Engures novada pašvaldība ir paudusi apņemšanos aktīvi iesaistīties, lai uzlabotu pieturvietas pieejamību iedzīvotājiem.

Pašvaldība ir atbalstījusi priekšlikumu Milzkalnes pieturvietu nākotnē pārcelt tuvāk apdzīvotai vietai, lai iedzīvotājiem tā būtu ērtāk sasniedzama, kā arī ir apņēmusies sakārtot piebraucamos ceļus, izbūvēt automašīnu stāvvietu un veikt citus uzlabojumus, lai pieturvieta un tās infrastruktūra būtu ērti izmantojama un pieejama iedzīvotājiem, tādējādi veicinot izmantot vilcienu satiksmi.

Jau vēstīts, ka 8. decembrī stājies spēkā jauns vilcienu kustības saraksts ar būtiskām izmaiņām visos maršrutos. Tostarp Tukuma virzienā tika samazināts vilciena apstāšanās biežums pieturās "Kūdra" un "Milzkalne ".

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001. gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!