Foto: LETA
No 2020. gada 2. janvāra Datu valsts inspekcijas (DVI) direktora amata pienākumus pildīs Lāsma Dilba, informēja Tieslietu ministrijā (TM).

Esošajai inspekcijas direktorei Daigai Avdejanovai amata pilnvaras beigsies 31. decembrī.

Viņas vietu līdz jauna vadītāja izvēlei konkursā ieņems inspekcijas direktora vietniece Dilba.

TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs norāda, ka Avdejanova strādājusi ar maksimālo atdevi, lai inspekcija kā spēcīga uzraudzības iestāde personu datu aizsardzības jomā būtu atpazīstama ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.

Tāpat Avdejanova ir sniegusi būtisku ieguldījumu tieslietu sistēmas attīstībā un spējusi kvalitatīvi strādāt paaugstinātas intensitātes apstākļos, viņš uzsver.

Pateicoties Avdejanovas un viņas komandas darbam, komunikācijas un sadarbības prasmēm ar partneriem gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām - personu datu aizsardzība vairs nav nezināms un biedējošs regulējums, norāda Kronbergs.

Jau ziņots, ka novembra beigās izsludināts atklāts konkurss uz DVI direktora amatu, paredzot, ka konkursa uzvarētajam piedāvās gandrīz 4000 eiro algu pirms nodokļu nomaksas.

Saskaņā ar Datu likumu inspekcijas direktora amata pretendentu atlasi veiks komisija, kuru vadīs Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Avdejanova ir paudusi gatavību konkursā atkārtoti pretendēt uz šo amatu.

Inspekcijas uzdevumi ir fizisko personu datu apstrādes un aizsardzības uzraudzība saskaņā ar fizisko personu datu apstrādes un aizsardzības jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem, biometrijas datu apstrādes, cilvēka genoma izpētes, cilvēka orgānu izmantošanas medicīnā, kā arī cilvēka orgānu un miruša cilvēka ķermeņa izmantošanas medicīnas studijām, parādu ārpustiesas atgūšanas jomu regulējošiem normatīvajiem aktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!