Valdība atbalstījusi ieceri elektronisko sakaru komersantiem piemērot nodevu par īsā koda jeb īsā tālruņa numura lietošanu. Noteikumi stāsies spēkā šā gada 1. oktobrī, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā.

Līdz ar to uzņēmumi, kuriem ir piešķirtas īso kodu lietošanas tiesības (piemēram, operatora izvēles vai uzziņu dienesta pakalpojumi 118X, 1184X u.c.), reizi ceturksnī veiks iemaksas valsts pamatbudžetā. To "Noteikumi par numerācijas lietošanas tiesību ikgadējo valsts nodevu".

Noteikumos paredzēta ikgadējās valsts nodevas par numerācijas lietošanas tiesībām aprēķināšanas un maksāšanas kārtība, kā arī piemērojamie atvieglojumi. Turpmāk par katru īso kodu pēc noteiktas formulas tiks aprēķināts nodevas apmērs.

2009. gadā no nodevas plānotie ieņēmumi varētu sasniegt 161 tūkstoti latu. Bet līdz 2012. gadam valsts pamatbudžetu plānots papildināt līdz pat 647 tūkstošiem latu gadā.

Nodevu varēs nemaksāt komersanti, kuri numerācijas lietošanas tiesības ieguvuši izsolē vai kuri lieto Eiropas Savienības (ES) elektronisko sakaru saskaņoto pakalpojumu kodu (116XX), kā arī 112, 01, 02, 03, 04.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!