Foto: LETA
No otrdienas Rīgas sabiedriskā transporta pasažierus bez sejas maskām var ne tikai brīdināt par masku nepieciešamību, bet arī izsēdināt no sabiedriskā transporta, sociālajā tīklā "Facebook" paudis Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP).

Jau vēstīts, ka pirmajās dienās par sejas aizsega nelietošanu sabiedriskajā transportā neizsēdinās un nesodīs, bet izteiks brīdinājumu, jo ir gaidāms, ka būs cilvēki, kuri nebūs dzirdējuši par šāda lēmuma pieņemšanu.

Sabiedriskajā transportā masku lieto četri no pieciem "Rīgas satiksmes" pasažieriem, liecina uzņēmuma aplēses. Staķis norāda, ka vairums, kas masku nelieto, to dara saistībā ar personīgo pārliecību, bet saskaņā ar epidemiologu viedokli, sejas maskas sabiedriskajā transportā pasargā sabiedrību.

Mutes un deguna aizsegs jālieto ikvienam pasažierim, izņemot bērnus līdz 13 gadu vecumam. Tāpat mutes un deguna aizsegu var nevalkāt medicīnisku iemeslu dēļ, piemēram, ja personai kustību traucējumu dēļ ir apgrūtināta maskas uzlikšana vai personai ir psihiskās veselības traucējumi.

Sabiedriskajā transportā drīkst izmantot higiēniskās auduma maskas, ko var uzšūt pats, vizierus (sejas vairogus) vai vienreizlietojamās medicīniskās maskas, ko var iegādāties, piemēram, aptiekā.

Vienlaikus Staķis norāda, ka pašlaik lokālus ierobežojumus Rīgā nav plānots ieviest. Vienlaikus stingrāk tiks kontrolētas tās prasības, kas ir spēkā pašlaik.

Ziņots, ka diennakti iepriekš veikti 2169 Covid-19 testi, reģistrēti 95 jauni saslimšanas gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!