Foto: stock.xchng
Sākot no otrdienas Valsts prezidenta kancelejā ikvienam Latvijas iedzīvotājam būs iespēja parakstīties zem Labas gribas manifesta, kas aicina uz izpratni un izlīgumu starp dažādiem Latvijā dzīvojošiem cilvēkiem.

Manifestu varēs parakstīt darba dienās no 9:00 līdz 17:00.

Valsts prezidenta Andra Bērziņa Preses dienests informē, ka pirmdien manifestu parakstīja pats Valsts prezidents Andris Bērziņš, mācītājs Juris Rubenis, Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis, kā arī vairāki atbalstītāji - sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Piemēram, zem manifesta ir parakstījies kinorežisors Varis Brasla, žurnāliste Daina Bruņiniece, režisors Mihails Gruzdovs, grupas "Prāta Vētra" mūziķi Renārs Kaupers, Ingars Viļums, Jānis Jubalts un Māris Mihelsons, kā arī grupas menedžere Daiga Bērziņa, ārsts Pēteris Kļava, rakstniece Marina Kosteņecka, dziedātāja Marija Naumova, mākslinieks Gļebs Panteļejevs, rallija braucējs Māris Saukāns un akadēmiķis Jānis Stradiņš. Otrdien pēc atgriešanās no viesizrādēm Vīnē parakstīsies arī aktieris Gundars Āboliņš.

Labas gribas manifests

Prezidenta Preses dienests atgādina, ka manifesta idejas aizsākums ir tēzes, kuras mācītājs Rubenis iesniedza Valsts prezidentam un Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijai Rīgas pilī pagājušajā nedēļā diskusijas "Garīgā dimensija un politika" laikā.

Valsts prezidents, konsultējoties ar tēžu autoru un Saeimas komisijas vadītāju Latkovski (V), nolēma uzrunāt atsevišķus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus ar aicinājumu parakstīt manifestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!